30. 10. 2024   |   svátek má Tadeáš
 

Kmínová polévka s vejcem

Název Množství a jednotka
brambory 5 ks
drcený kmín 2 lžičky
hladká mouka 2 lžíce
sůl
vejce 2 ks
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 20 min.
Mamut :-)



Postup
Nejdříve si nasucho opražíme hladkou mouku, budeme potřebovat 2 lžíce. Teflonovou pánev rozehřejeme. Bez tuku do ní nasypeme mouku a za stálého míchání ji opražíme dorůžova. Ihned přesypeme do misky, aby se nám nespálila. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Zalijeme litrem vody, osolíme, přidáme dvě lžičky drceného kmínu a dáme vařit. Když jsou brambory měkké, přidáme připravenou opraženou mouku, kterou rozkvedláme v půl hrníčku studené vody a vlijeme do polévky, povaříme pět minut. Přidáme rozšlehané vajíčka, necháme už jen zavařit. Na talíř si dáme oříšek másla a zalijeme polévkou.


Další fotografie
 


RECEPTY

Jablečný koláč s kaki

Postup: Na vále smícháme mouku, moučkový cukr, citronovou kůru a sůl, přidáme studené... zobrazit recept

RECEPTY

Želé z okvětních lístků růží

Postup: Pět až šest plných hrstí okvětních lístků růží opláchneme studenou vodou v... zobrazit recept

RECEPTY

Tříbarevné řezy

Postup: Nejprve si uvaříme pudink ze 1/4 litru mléka, jednoho pudinkového prášku a cca... zobrazit recept

RECEPTY

Pstruh se žampióny

Postup: Pstruhy omyjeme, osušíme a nasolíme. Necháme asi půl hodiny odpočinout. Na... zobrazit recept

RECEPTY

Domácí jahodový Mrož

Postup: Jahody očistíme, rozmixujeme, přidáme 2 vrchovaté lžíce cukru, tvaroh, půl... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Sbíráme éčka...

Kdo to má pořád sledovat, jestli je v jídle nějaké to éčko, řekne si spousta z nás. Pokud nám ale na našem těle záleží, měli bychom si trochu toho času na prostudování, alespoň těch nejškodlivějších přídatných látek... zobrazit článek

RESTAURACE

Šenovská Bašta

Naše restaurace nabízí výběr jídel tradiční české kuchyně, bohatou nabídkou 50...