24. 11. 2024   |   svátek má Emílie
 

Cikánský guláš

Název Množství a jednotka
hovězí kližka 600 g
cibule 300 g
bílá paprika 4 ks
rajčata 3 ks
feferonky 3 ks
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 01 h. 45 min.
Mamut :-)



Postup
Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Na oleji necháme zesklovatět na kolečka nakrájenou cibuli, přidáme maso, osmahneme jej, zasypeme paprikou, podlijeme vroucí vodou. Přidáme kmín, osolíme a dusíme do poloměkka. Papriky očistíme a nakrájíme na kolečka, rajčata spaříme, nařízneme do kříže, oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Feferonky nakrájíme nadrobno. Když je maso poloměkké, přidáme zeleninu a společně dusíme doměkka. Dochutíme česnekem, pepřem, případně dosolíme. Podáváme ve vyhloubeném malém bochníčku chleba.



 


RECEPTY

Kuřecí stehenní řízky s tuřínem a batáty

Postup: Kuřecí stehenní řízky omyjeme, osušíme papírovým ubrouskem, osolíme a opepříme.... zobrazit recept

RECEPTY

Středomořský salát s cizrnou a fenyklem

Postup: Zeleninu očistíme, nakrájíme a dáme do mísy. Přidáme cizrnu - vařenou nebo... zobrazit recept

RECEPTY

Pravé italské tiramisu

Postup: Nejprve uvaříme silnou kávu, nejlépe espresso, a nalijeme do misky. Mascarpone,... zobrazit recept

RECEPTY

Chilli con carne s kukuřicí

Postup: Najemno nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na rozehřátém oleji. Přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Špagety aglio e olio s krevetami

Postup: Špagety uvaříme v osolené vodě. Mražené malé krevetky spaříme v cedníku vroucí... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Skořice

Voňavá skořice je výborným hřejivým a posilujícím prostředkem, který zahání... zobrazit článek

RESTAURACE

Restaurace Golf Čeladná

Hledáte restauraci s příjemným personálem a vynikající kuchyní? Zastavte se k...