Do misky vklepneme celé vajíčko, mírně jej osolíme, okořeníme špetkou muškátového oříšku, přidáme lžíci rozpuštěného a vychladlého másla a zahustíme strouhankou. Necháme 10 minut odpočinout, aby strouhanka vsákla, pak buď přidáme strouhanku, nebo zředíme troškou vývaru do takové konzistence, aby nám šly tvarovat knedlíčky. Navlhčenýma rukama tvoříme malé kulaté knedlíčky, které zaváříme do vroucí polévky, jakmile vyplavou, povaříme asi 2 minuty a můžeme polévku podávat.
Tip: Knedlíčky můžeme oživit přidáním usekané petrželky.
Důležité královské město, které má v historii mnoho důležitých
událostí. Loket nad Ohří je město na Sokolovsku, které vás svou krásou
uchvátí. Historie tohoto města sahá až do 12. století, poté se Loket
pomalu stává...
zobrazit článek