Do misky vklepneme celé vajíčko, mírně jej osolíme, okořeníme špetkou muškátového oříšku, přidáme lžíci rozpuštěného a vychladlého másla a zahustíme strouhankou. Necháme 10 minut odpočinout, aby strouhanka vsákla, pak buď přidáme strouhanku, nebo zředíme troškou vývaru do takové konzistence, aby nám šly tvarovat knedlíčky. Navlhčenýma rukama tvoříme malé kulaté knedlíčky, které zaváříme do vroucí polévky, jakmile vyplavou, povaříme asi 2 minuty a můžeme polévku podávat.
Tip: Knedlíčky můžeme oživit přidáním usekané petrželky.
Povedlo se nám přesolit?
Omáčky - záleží, jakou omáčku děláme. Smetanové zředíme
mlékem s troškou mouky, smetanou, žloutkem rozmíchaným v trošce mléka
nebo najemno nastrouhaným syrovým bramborem, omáčku pár minut ještě povaříme....
zobrazit článek