21. 11. 2024   |   svátek má Albert
 

Hořčicová omáčka

Název Množství a jednotka
cibule 1 ks
hořčice 1 lžíce
máslo 30 g
hladká mouka 2 lžíce
citrónová šťáva
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 05 min.
Vaření: 15 min.
Mamut :-)



Postup
Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, zasypeme ji moukou a osmahneme do zlatova. Zředíme studenou vodou (3/4l), osolíme a povaříme. Omáčku procedíme nebo pomixujeme, vrátíme na sporák, přidáme lžíci hořčice, povaříme, dochutíme pár kapkami citronové šťávy a pokud je třeba, tak mírně přisladíme. Omáčku můžeme zjemnit přidáním 3 lžic zakysané smetany. Omáčku podáváme např. s orestovanými kuřecími nudličkami, k přírodním vepřovým řízkům, k rybímu filé opečeném na másle nebo grilovaným plátkům masa.


 


RECEPTY

Francouzské brambory

Postup: 2 vajíčka uvaříme natvrdo a oloupeme. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.... zobrazit recept

RECEPTY

Ohnivé mamutí kuřecí maso

Postup: Kuřecí (nebo krůtí) prsa nakrájíme na menší kostky. Zeleninu očistíme,... zobrazit recept

RECEPTY

Krupičná kaše se skořicí

Postup: Do hrnce - nejlépe se silným dnem nebo s teflonovým povrchem nalijeme mléko,... zobrazit recept

RECEPTY

Dýňové pyré

Postup: Dýni očistíme, lžící vydlabeme semena, nakrájíme na kostky a společně s... zobrazit recept

RECEPTY

Kynuté rohlíčky s ořechovou náplní

Postup: Droždí necháme vzejít v teplém oslazeném mléce.Do mísy dáme mouku, cukr,... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Jak funguje naše tělo

Víte, že podle posledních výzkumů výskytu obezity v České republice má 35%... zobrazit článek

RESTAURACE

Pod Radničním kolem

V samém historickém centru jihomoravské metropole nabízíme posezenív tradičním...