24. 11. 2024   |   svátek má Emílie
 

Makovec s jablkovou polevou

Název Množství a jednotka
polohrubá mouka 2 hrnky
cukr mletý 1 hrnek
prášek do pečiva 1 sáček
mléko 1 hrnek
olej 1/4 hrnku
Zobrazit všechny ingredience

jablková poleva

Název Množství a jednotka
jablka 500 gramů
studená voda 3 - 4 dl
cukr 2 lžíce
vanilkový pudink 1 sáček
Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 20 min.
Jarča



Postup
Do mísy dáme mouku s práškem do pečiva, cukr, mléko, olej, mletý mák, vejce, vanilkový cukr a špetku soli. Vše promícháme. Plech vyložíme pečícím papírem, nalijeme těsto a rozetřeme. Pečeme 25 minut v předehřáté troubě.
Upečený vychladlý makovec polijeme jablkovým pudinkem.
Jablka oloupeme, vykrojíme jádřinec a nakrájíme na menší kousky. Dáme do hrnce, podlijeme vodou a necháme je rozvařit.. Přidáme 2 lžíce cukru. V 1 dl vody si rozmícháme vanilkový pudink a přilijeme k jablíčkům, povaříme a nalijeme na vychladlý makovec. Necháme ztuhnout.


Další fotografie
 


RECEPTY

Okurkový sirup

Postup: Okurky oloupeme, a buďto rozmixujeme nebo nastrouháme na struhadle.... zobrazit recept

RECEPTY

Jablkovo-ořechový moučník

Postup: Utřeme žloutky s cukrem a postupně přidáme všechny přísady, nakonec lehce... zobrazit recept

RECEPTY

Borůvkový špaldový koláč

Postup: V míse ušleháme ručním šlehačem vejce s cukrem, přidáme bílý jogurt, olej,... zobrazit recept

RECEPTY

Sváteční bílková bábovka

Postup: Ve větší míse utřeme žloutky se změklým máslem a cukrem, přidáme postupně mouku... zobrazit recept

RECEPTY

Smetanové brambory

Postup: Brokolici rozebranou na růžičky a mrkev nakrájenou na hrubší plátky dáme do... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Křen

Křen selský (Armoracia rusticana nebo dříve Cochlearia armoracia) je domácí prostředek se zázračnými účinky na lidskou imunitu s širokou paletou příznivých účinků na lidský organismus. Je to vytrvalá rostlina pěstovaná pro svůj... zobrazit článek

RESTAURACE

Pizzerie & Brazilian Grill Albrechtice

Pizzerie & Brazilian Grill je stylová rodinná restaurace v Albrechticích u...