Brambory uvaříme v osolené vodě, nebo použijeme zbytek brambor od oběda. Vychladlé brambory nastrouháme na jemném struhadle. Menší cibuli nakrájíme najemno, česnek utřeme a smícháme vše s nastrouhanými brambory. Přidáme 3-4 lžíce slunečnicového oleje,vrchovatou lžičku sladké papriky, 1/2 lžičky pálivé papriky, worcestrovou omáčku, hořčici, osolíme, opepříme, promícháme a přidáme kečup podle chuti, začněte s jednou lžící a dochucujte, kečup je dost sladký (a každý jinak, tak prostě podle chuti). Dobře promícháme a mažeme na opečené topinky potřené česnekem, nebo na nasucho opečené krajíčky chleba. Můžeme dozdobit kolečky cibule.
Červená
řepa (latinsky beta vulgaris) je naprosto nenáročná dvouletá plodina, která
netrpí škůdci ani nemocemi a nevyžaduje žádnou péči, roste téměř sama. Pokud si
ji vysejeme na zahrádku, získáme oproti té kupované mnoho...
zobrazit článek