21. 11. 2024   |   svátek má Albert
 

Paccheri plněné mletým masem a hlívou

Název Množství a jednotka
mleté maso 500 g
česnek 4 stroužky
rajčata loupaná krájená v plechovce 400 g
oregáno 3 lžičky
bazalka 3-4 lístky
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: italská
Příprava: 01 h.
Vaření: 45 min.
Mamut :-)


JE to krapet pakárna, příprava není za pět minut, ale stojí to za to :-).



Postup
Česnek nasekáme najemno a zpěníme na rozpáleném oleji. Přidáme na menší části pokrájené mleté maso, orestujeme, přidáme nadrobno nakrájenou hlívu ústřičnou, opečeme, až se maso od sebe odděluje. Z konzervovaných rajčat scedíme šťávu do misky a rajčata pokrájíme a přidáme k masu. Osolíme, okořeníme oreganem, bazalkou a pepřem a chvíli podusíme. Směs necháme trochu vychladnout, stačí jen tak, abychom se při plnění nespálili a lžičkou, nebo jen tak rukou plníme neuvařené paccheri. Skládáme je těsně vedle sebe do máslem vymazané zapékací formy. Připravíme si bešamel - na másle uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme smetanou, půlkou šlehačky (cca 100ml) a šťávou z rajčat. Lehce osolíme, asi 1/2 lžičky, nastrouháme muškátový oříšek a až začne omáčka vřít, povaříme asi minutu. Vmícháme 3 lžíce strouhaného parmezánu, dobře zamícháme, už nevaříme, a tímto bešamelem přelijeme připravené paccheri - tak, aby byly ponořeny. Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 180° nejprve asi 15 minut zakryté alobalem, pak alobal odstraníme a dopečeme do růžova.

Tip:
Paccheri můžeme nahradit cannelloni, hlívu můžeme nahradit žampiony a parmezán eidamem (ale to nedoporučuji, není to ono).


Další fotografie
 


RECEPTY

Knedlíky s mrkví

Postup: Surovinymrkev - cca 40 dkgmáslo - slabý plátečekmléko - cca 1/2 litrucukr - 3-4... zobrazit recept

RECEPTY

Špagety carbonara - Spaghetti carbonara

Postup: Příprava je jednoduchá a ingrediencí k tomuto druhu špaget postačí málo, neboť... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí stehenní řízky s batáty a dýní na víně

Postup: Batáty oloupeme, nakrájíme na silnější plátky a vsypeme na lech s vyššími... zobrazit recept

RECEPTY

Hovězí vývar

Postup: Maso a kosti omyjeme, vložíme do 1,5l studené vody, osolíme, přidáme oloupanou... zobrazit recept

RECEPTY

Francouzské palačinky

Postup: V kastrůlku rozpustíme máslo. Všechny suroviny dáme do mísy a ušleháme ponorným... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

PENZIONY

Penzion Farma

Nabízíme Vám ubytování v přijemně a útulně zařízených pokojích, pár kroků od...