Listový špenát pokrájíme nadrobno a na másle ho podusíme. Osolíme, přidáme prolisovaný česnek a párkrát strouhneme muškátový oříšek. Krůtí prsa nakrájíme na větší plátky, naklepeme, osolíme, opepříme. Připravené plátky masa potřeme silnější vrstvou podušeného špenátu (cca 1 cm od okrajů), přikryjeme plátkem šunky a plátkem eidamu, zarolujeme a spíchneme párátky nebo obtočíme nití. Závitky opečeme ze všech stran na oleji, naskládáme do pekáčku, podlijeme troškou vroucí vody a cca půl hodiny pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 190°. Podáváme s bramborovým pyré, opečenými nebo třeba tymiánovými brambory.
Ať už bydlíte v miniaturní garsonce či rodinné vile o třech
patrech, pár věcí mají naše výsostná království společné – nechybí v nich
kuchyně. Místo, kde si po ránu uvaříte povzbuzující kávičku a na oběd či večeři
připravíte...
zobrazit článek