25. 4. 2025   |   svátek má Marek
 

Boloňské špagety

Název Množství a jednotka
mleté maso 500 g
rajčata loupaná krájená v plechovce 1 ks
česnek 6 stroužků
špagety 300 g
rajský protlak 2 lžičky
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: italská
Příprava: 15 min.
Vaření: 35 min.
Mamut :-)



Postup
Na pánvi rozehřejeme slunečnicový olej, vhodíme do něj utřené 4 stroužky česneku a ihned přidáme mleté maso. Lehce promícháme vidličkou, aby se maso od sebe oddělilo a orestujeme do zlatova. Přidáme plechovku oloupaných nakrájených rajčat (případně čerstvé oloupané 3 rajčata nakrájené na kostky), osolíme, okořeníme bazalkou, oreganem, pepřem, přidáme 2 lžičky rajčatového protlaku a dusíme asi dvacet minut, až se rajčata rozvaří. Dochutíme 2 stroužky prolisovaného česneku a 2 - 3 lžícemi kečupu. Na začátku česnek dodá masu vůni, přidáním nakonec zvýrazníme chuť a sílu omáčky.
Podáváme se špagetami a sypeme parmezánem.


Další fotografie
 


RECEPTY

Mamutí tajemství

Postup: Plátky vepřové kýty (ale i krkovičky, kuřecí nebo krůtí prsa) naklepeme,... zobrazit recept

RECEPTY

Linecké cukroví

Postup: Na vál prosejeme mouku s cukrem, doprostřed uděláme důlek, vyklepneme do něj... zobrazit recept

RECEPTY

Punč

Postup: Do vhodné láhve nalijeme rum, přidáme 4 hřebíčky, kousek celé skořice,... zobrazit recept

RECEPTY

Čínské čtverečky

Postup: Na vál nasypeme hladkou mouku, cukr, mleté neloupané mandle, kakao, skořici,... zobrazit recept

RECEPTY

Hladká Ančka

Postup: Nakrájené houby dáme vařit do 1,5l vroucí osolené vody s kmínem. Vaříme asi 20... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

RESTAURACE

U Johana

Je jen málo míst, kde se člověk cítí opravdu uvolněně a dobře, naše restaurace...