Nejdříve si dáme vařit kroupy. Ty nejprve propláchneme, pak je dáme do hrnce a zalijeme 4 krát tolik vodou. Přivedeme k varu a vaříme asi 45 minut. Občas je zamícháme. Kroupy zvětší svůj objem až 5 krát! Z másla a mouky si v jiném hrnci připravíme jíšku. Rozšleháme ji s vodou nebo vývarem. Přidáme houby, sušené musíme předem namočit, nakrájenou klobásu a vařené nebo pečené kuřecí maso a uvařené kroupy. Polévku dochutíme citronovou šťávou a solí. Polévku můžeme zjemnit zakysanou smetanou.
Penzion Vraník – ubytování Zlín je nově zrekonstruováno a nabízí v rámci ubytování 35
lůžek v 8 pokojích a 3 apartmánech. Pokoje jsou vybaveny stylovým dřevěným
nábytkem, sociálním zařízením, LCD televizí, lednicí a WIFI....
zobrazit článek