26. 4. 2025   |   svátek má Oto
 

Zapečená růžičková kapusta

Název Množství a jednotka
růžičková kapusta 500 g
moravské uzené 150 g
smetana ke šlehání 200 ml
vejce 1 ks
podravka 1/2 lžičky
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 2
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 50 min.
Mamut :-)



Postup
Kapustičkám odřízneme košťály a odstraníme škaredé listy. V osolené vodě je povaříme 20 minut téměř doměkka. Do vyšší nádobky odebereme 100ml vody, ve které jsme kapustičky vařili, přidáme 5 uvařených kapustiček a společně je rozmixujeme ponorným mixérem. Do rozmixované kapusty vlijeme šlehačku, přidáme vajíčko a rozšleháme. Osolíme, opepříme, můžeme ochutit troškou podravky. Zbylou růžičkovou kapustu scedíme a vložíme do máslem vymaštěné zapékací misky. Zasypeme nakrájeným uzeným masem (nebo pěknou anglickou). Zalijeme připravenou kapustovo-šlehačkovou směsí a zakryté pečeme v troubě na 180° asi půl hodinky. Těsně před dopečením zapékací formu odkryjeme, posypeme parmezánem a dopečeme dozlatova.

Tip:
Místo parmezánu můžeme dát eidam, goudu nebo ementál.
A kdo hubne, místo šlehačky dá mléko a místo uzeného krůtí šunku :-).


Další fotografie
 


RECEPTY

Guláš ze srdíček a jater

Postup: Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme dozlatova na oleji a másle. Než cibule... zobrazit recept

RECEPTY

Kokosové pusinky

Postup: Bílky s cukrem šleháme ve vodní lázni asi 15 minut. pak hrnec z vodní lázně... zobrazit recept

RECEPTY

Zelí z červené řepy

Postup: Červenou řepu oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle (malé... zobrazit recept

RECEPTY

Uzené na medu s česnekem

Postup: Uzenou krkovičku opláchneme a osušíme. Na pánev si dáme tuk a rozehřejeme.... zobrazit recept

RECEPTY

Coca-cola řezy

Postup: Nejprve dáme do kastrůlku 250g másla, 250ml Coca-coly, 4 lžíce hořkého kakaa a... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Velký test nanuků

Míša tvarohový Mražený tvarohový krém s kakaovou polevou Složení: Tvaroh... zobrazit článek

RESTAURACE

Il Mercato

Italská restaurace Il Mercato reprezentuje pravou italskou kuchyni s důrazem na...