30. 10. 2024   |   svátek má Tadeáš
 

Zapečené těstoviny s dýní a sušenými rajčaty

Název Množství a jednotka
dýně hokkaido 1 ks
tagliatelle 350 g
schwarzwaldská šunka 100 g
sušená rajčata 100 g
vejce 3 ks
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 45 min.
Mamut :-)



Postup
Dýni hokkaido omyjeme, rozpůlíme, lžící vydlabeme semínka a nakrájíme ji na větší kostky. Dýni neloupeme, slupka u hokkaido dýně změkne. Zalijeme vodou, osolíme a uvaříme doměkka. V druhém hrnci uvaříme těstoviny - nejlépe vrtulky, kolínka nebo tagliatelle - na dva litry vody dáme dvě lžičky soli. Než se uvaří dýně a těstoviny, nakrájíme si na proužky schwarzwaldskou šunku a okapané sušené rajčata. Uvařenou dýni a těstoviny každé zvlášť scedíme. Do olejem vymazaného pekáčku vrstvíme těstoviny - dýně - šunka - sušená rajčata - poslední vrstva budou těstoviny. V hrníčku rozšleháme tři vajíčka s trochou mléka, přidáme půl lžičky podravky, rozmícháme a nalijeme na připravené těstoviny. Zakryjeme poklicí a ve vyhřáté troubě pečeme na 180° asi půl hodinky. Před dopečením posypeme nastrouhaným sýrem a odkryté necháme dopéct dozlatova.


Další fotografie
 


RECEPTY

Pomazánka z vepřové konzervy

Postup: Do mixéru dáme vepřové maso ve vlastní šťávě a čalamádu bez nálevu. Rozmixujeme... zobrazit recept

RECEPTY

Pravé italské tiramisu

Postup: Nejprve uvaříme silnou kávu, nejlépe espresso, a nalijeme do misky. Mascarpone,... zobrazit recept

RECEPTY

Švábka (žebrácká polévka)

Postup: Starší, nebo i suchý chleba rozlámeme nebo nakrájíme na kousky a dáme rozvařit... zobrazit recept

RECEPTY

Houskový knedlík

Postup: V míse smícháme mouku a na malé kostičky nakrájený rohlík. Zalijeme vlažným... zobrazit recept

RECEPTY

Chřestová krémová polévka

Postup: Bílý chřest zbavíme dřevnatých částí a oloupeme škrabkou, zelený chřest není... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

RESTAURACE

Zámeček pod hradem

Restaurace hotelu Zámeček je umístěna v historickém pivovarském sklepení a...