Očistíme a nakrájíme si nejdříve všechnu zeleninu: cibuli najemno, papriku a cuketu na malé kostičky, rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme nadrobno, čerstvý fenykl očistíme a nakrájíme na tenké proužky. Kuřecí prsa nebo krůtí řízky nakrájíme na drobné kostičky a orestujeme dozlatova na cibulce. Přidáme nejdřív papriku, až mírně změkne, přidáme ostatní zeleninu - cuketu, rajčata a fenykl. Osolíme, opepříme, podlijeme půl šálkem vody a podusíme doměkka. Necháme vydusit vodu, přidáme prolisovaný česnek, okořeníme chilli podle chuti, ostrým kečupem, sojovou omáčkou a špetkou zázvoru. Podáváme s rýží nebo jako pikantní směs na topinky, které ještě posypeme strouhaným sýrem.
Důležité královské město, které má v historii mnoho důležitých
událostí. Loket nad Ohří je město na Sokolovsku, které vás svou krásou
uchvátí. Historie tohoto města sahá až do 12. století, poté se Loket
pomalu stává...
zobrazit článek