Z moučkového cukru, mletých loupaných mandlí, lžíce šípkové zavařeniny a dvou lžiček citronové šťávy zpracujeme na vále těsto. Vyválíme hady a tvarujeme do spirálek, osmiček apod. Těsto můžeme i rozválet a vypichovat tvary. Na plechu vyloženém pečícím papírem necháme uschnout do druhého dne.
Tip: Šípkové cukroví můžeme obměnit: - místo mandlí můžeme použít mleté ořechy - do těsta přidáme mandle nasekané nahrubo, z těsta utvoříme váleček, potřeme jej rumem a nakrájíme na tenké kolečka, necháme uschnout do druhého dne. - hotové vytvarované kousky šípkového cukroví můžeme posypat krystalovým nebo třtinovým cukrem, opět necháme zaschnout do druhého dne. - anebo můžeme cukroví upéct - vlastně spíše usušit ve vlažné troubě na 120 - 130° asi 20 - 25 minut. Takhle mi chutná nejvíc. - cukroví je možné potřít citronovou ledovou polevou
Ať už bydlíte v miniaturní garsonce či rodinné vile o třech
patrech, pár věcí mají naše výsostná království společné – nechybí v nich
kuchyně. Místo, kde si po ránu uvaříte povzbuzující kávičku a na oběd či večeři
připravíte...
zobrazit článek