21. 11. 2024   |   svátek má Albert
 

Kapusta zapečená s čedarem

Název Množství a jednotka
kapusta 1 ks
sýr čedar 180 g
vejce 1 ks
česnek 3 stroužky
sůl
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 40 min.
Mamut :-)



Postup
Kapustu očistíme, nakrájíme nadrobno a povaříme v mírně osolené vodě 5 minut. Kapustu scedíme, dáme do misky, přidáme vejce, utřený česnek, na hrubém struhadle nastrouhaný čedar, směs osolíme, opepříme a nalijeme do pekáčku, který jsme vymazali olivovým olejem. Pečeme při 180° asi půl hodiny dozlatova.


 


RECEPTY

Kynuté rohlíčky s ořechovou náplní

Postup: Droždí necháme vzejít v teplém oslazeném mléce.Do mísy dáme mouku, cukr,... zobrazit recept

RECEPTY

Boloňské špagety

Postup: Na pánvi rozehřejeme slunečnicový olej, vhodíme do něj utřené 4 stroužky... zobrazit recept

RECEPTY

Špagety "aglio olio"

Postup: Špagety dáme vařit do dostatečného množství osolené vody - na tři litry vody... zobrazit recept

RECEPTY

Čočka na kyselo

Postup: Čočku uvaříme s bobkovým listem doměkka. Osolíme, opepříme, přidáme zásmažku na... zobrazit recept

RECEPTY

Columbovo chilli con carne - nejlepší

Postup: Cibuli nakrájíme na proužky a orestujeme na oleji. Jakmile mírně zrůžoví,... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Čím začít?

Napíšu, jak jsem se toho chopila já – třeba to někomu, kdo se ještě neodhodlal,... zobrazit článek

RESTAURACE

Ristorante di Valle

Restaurace je součástí Resortu Farské lúky, který se nachází v centru malebné...