21. 11. 2024   |   svátek má Albert
 

Korsický salát

Název Množství a jednotka
těstoviny - spirály 200 g
cukrový meloun 1/2 ks
parmská šunka 30 g
sušená rajčata 5-6 ks
sýr mozzarella 50 g
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Porce: 2
Kuchyně: francouzská
Příprava: 20 min.
Vaření: 15 min.
Mamut :-)



Postup
Vrtulky uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Dáme je do větší mísy, přidáme dvě lžíce olivového oleje, okořeníme provensálským kořením a promícháme. Sušenou šunku (prosciutto, pancetta, schwarzwaldská, parmská) nakrájíme na tenké proužky, mozzarellu a sušená rajčata na menší kousky. Meloun vydlabeme, odstraníme slupku a nakrájíme na kostky. Vše přidáme k uvařeným těstovinám, promícháme, přidáme omyté lístky salátu, kapary a nakonec hotový salát posypeme hoblinkami parmezánu.


 


RECEPTY

Koule z mletého masa na zelenině

Postup: Mleté maso dáme do mísy a smícháme se strouhaným sýrem, vejcem, soli .... zobrazit recept

RECEPTY

Hovězí vývar

Postup: Maso a kosti omyjeme, vložíme do 1,5l studené vody, osolíme, přidáme oloupanou... zobrazit recept

RECEPTY

Bramboračka

Postup: Mrkev, bulvový celer, kořenová petržel, hlávková kapusta,to vše nastrouháme na... zobrazit recept

RECEPTY

Srdce po vídeňsku

Postup: Srdce nakrájíme na kousky a uvaříme s bobkovým listem, 8 kuličkami pepře (dáme... zobrazit recept

RECEPTY

Fazolová polévka se sušenými švestkami

Postup: Fazole večer namočíme a druhý den uvaříme do poloměkka. Přidáme na kostičky... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Řepa červená

Červená řepa (latinsky beta vulgaris) je naprosto nenáročná dvouletá plodina, která netrpí škůdci ani nemocemi a nevyžaduje žádnou péči, roste téměř sama. Pokud si ji vysejeme na zahrádku, získáme oproti té kupované mnoho... zobrazit článek

RESTAURACE

Černý Orel

Pivovar s restaurací a ubytováním.The New York Times zařadil Kroměříž a Pivovar...