Palačinky: Z mléka, vajec, mouky a soli ušleháme řidší těstíčko. Na teflonovou pánev kápneme trošku oleje a naběračkou lijeme těsto, aby bylo co nejtenčí. Smažíme po obou stranách dozlatova.
Drůbeží játra: Kuřecí nebo krůtí játra očistíme, odkrojíme blány a nakrájíme na menší kousky. Na oleji osmahneme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme kuřecí játra, okořeníme drceným kmínem a orestujeme dozlatova. Přidáme nadrobno nakrájenou sterilovanou červenou papriku a prohřejeme. Odstavíme a směs osolíme.
Palačinky naplníme orestovanými drůbežími játry, svineme, naskládáme do máslem vymaštěného pekáčku, hustě posypeme nastrouhaným sýrem (eidam, gouda, čedar) a ve vyhřáté troubě na 180° zapečeme asi 15 - 20 minut dozlatova.
Křen selský (Armoracia rusticana nebo dříve Cochlearia
armoracia) je domácí prostředek se zázračnými účinky na lidskou imunitu s širokou
paletou příznivých účinků na lidský organismus. Je to vytrvalá rostlina pěstovaná pro svůj...
zobrazit článek