4. 12. 2024   |   svátek má Barbora
 

Levná jídla › Recepty

 
Podrobné vyhledávání
 

Postup: Starší, nebo i suchý chleba rozlámeme nebo nakrájíme na kousky a dáme rozvařit... zobrazit recept

Postup: Brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme v osolené vodě. Cibuli nakrájíme... zobrazit recept

Postup: Do 1 a čtvrt vařící vody dáme sůl, kmín a přilijeme smetanu, ve které jsme... zobrazit recept

Postup: Houby nakrájíme na tenké plátky a v 1,2l osolené vody vaříme asi 20 minut. Pak... zobrazit recept

Postup: Litr a půl vody uvedeme do varu. Než začne voda vřít, oloupeme a utřeme česnek... zobrazit recept

Postup: Nakrájené houby dáme vařit do 1,5l vroucí osolené vody s kmínem. Vaříme asi 20... zobrazit recept

Postup: Brambory oloupeme a najemno nastrouháme. Promícháme s jedním vejcem a moukou,... zobrazit recept

Postup: Kysané zelí pokrájíme na menší kousky a i s lákem zalijeme 1,5l studené vody,... zobrazit recept

Postup: Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme hladkou mouku a osmahneme... zobrazit recept

Postup: Na másle připravíme světlou jíšku, zředíme ji vývarem nebo vodou, přidáme... zobrazit recept

Postup: Starší chléb pokrájíme nebo rozlámeme na menší kousky a dáme vařit se solí a... zobrazit recept

Postup: Do vroucí vody přidáme kmín a přilijeme mléko. Přidáme pokrájené nebo lépe... zobrazit recept

Postup: Fazole den předem namočíme do studené vody. Druhý den uvaříme doměkka ve stejné... zobrazit recept

Postup: Brambory uvaříme vcelku v osolené vodě. Podmáslí osolíme, přidáme kmín a... zobrazit recept

Postup: Hlávkové zelí nebo kapustu zbavíme vrchních listů, odkrojíme košťály a... zobrazit recept

Postup: Den předem si namočíme fazole, hrách a houby (v jednom hrnci). Druhý den dáme... zobrazit recept

Postup: V hrnci osmažíme na lžíci sádla na kostičky nakrájenou anglickou slaninu.... zobrazit recept

Postup: Fazolky i s nálevem dáme do hrnce, přidáme brambory nakrájené na kostičky,... zobrazit recept

Postup: Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a v osolené vodě s kmínem uvaříme... zobrazit recept

Postup: Špenát povaříme v osolené vodě, přidáme na kostičky nakrájené brambory, na... zobrazit recept

RECEPTY

Bílá zelná polévka

Postup: Hlávkové bílé zelí (půl střední hlávky nebo jednu malou celou) rozkrojíme,... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Pepř

Pepř je jedním z nejoblíbenějších a nejrozšířenějších koření na světě. A to nejen pro jeho výrazné a štiplavé aroma, ale i díky svým povzbuzujícím účinkům na naše tělo, které si mnozí z nás ani neuvědomují. Pepř černý je... zobrazit článek

RESTAURACE

Zámek Zábřeh

Restaurant najdete pod původními renesančními klenbami, s otevřeným cihlovým...