21. 11. 2024   |   svátek má Albert
 

Tvarohová pomazánka s jablky a česnekem

svačina nebo rychlá
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření:
Dana Beňaková



Postup
suroviny

1 vaničkový tvaroh
2 až 3 jablka - raději nakyslejší
1 ks tavený sýr
2 lžíce majolky
sůl
pepř
česnek - dle chuti - cca 3 stroužky
majoránka - tou nešetřit

Jablka oloupeme a nahrubo nastouháme, přidáme tvaroh, sýr, majolku, prolisovaný česnek, sůl, pepř, majoránku a důkladně promícháme.
Mažeme na plátky veky. Kdo chce, může přizobit kousky papriky a syrové okurky, případně plátkem vajíčka nebo i plátečkem suchého salámu- ale není nutné.
Pomazánka chutná i na chleba.


Další fotografie
 


RECEPTY

Indická cizrnová polévka

Postup: V hrnci na olivovém oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme utřený... zobrazit recept

RECEPTY

Dvojctihodné koláče

Postup: Z 250 ml mléka odlijeme cca 50 ml do hrnku, přidáme lžičku krupicového cukru a... zobrazit recept

RECEPTY

Panenka s jemnou pepřovou omáčkou

Postup: Panenku (vepřovou, telecí) nakrájíme na špalíky o délce asi 15 cm. Ze všech... zobrazit recept

RECEPTY

Jidáše

Postup: Všechny suroviny si vytáhneme nejméně dvě hodiny předem, aby měly pokojovou... zobrazit recept

RECEPTY

Čokoládové palačinky

Postup: Smícháme mléko s vejci, cukrem, solí, práškem do pečiva a moukou, kterou... zobrazit recept

MOUDRÉ RADY BABIČEK

Jak napravit...

Povedlo se nám přesolit? Omáčky - záleží, jakou omáčku děláme. Smetanové zředíme mlékem s troškou mouky, smetanou, žloutkem rozmíchaným v trošce mléka nebo najemno nastrouhaným syrovým bramborem, omáčku pár minut ještě povaříme.... zobrazit článek

RESTAURACE

Rybářská bašta

Rybářská bašta jako jedna z prvních začala svůj provoz v roce 1991. Chov...