21. 11. 2024   |   svátek má Albert
 

Hrachovka - s celým hrachem

Název Množství a jednotka
žlutý nebo zelený hrách dvě hrsti
prolisovaný česnek 1 stroužek
jíška
celerová nať
sůl
Zobrazit všechny ingredience

k obědu nebo samosta
Kuchyně: staročeská
Příprava:
Vaření:
Dana Beňaková



Postup
Suroviny

Předvařený hrách
mouka a sádlo (příp. jiný tuk) na jíšku
1 stroužek česneku
majoránka
sůl
celerová nať

Do hrce nasypeme předvařený hrách, zalijeme vodou, dáme vařit (
pozor, pění a rádo "utíká", raděj hrnek větší) přidáme růžovou jíšku, prolisovaný česnek, majoránku. Vaříme do změknutí hrachu. Ke konci vaření dochutíme solí a majoránkou, kterou nemusíme šetřit.
Dobrou chuť.


 


RECEPTY

Rajčatový protlak

Postup: Rajčata omyjeme a pečlivě odkrojíme všechno škaredé :-). Nasypeme je do velkého... zobrazit recept

RECEPTY

Zapečené těstoviny s hlívou ústřičnou

Postup: Těstoviny uvaříme dle návodu v osolené vodě, přidáme 1 lžíci olivového oleje. ... zobrazit recept

RECEPTY

Krůtí nudličky jednoduché

Postup: Krůtí maso nakrájím na nudličky a orestuji na trošce oleje. Podliju vývarem,... zobrazit recept

RECEPTY

Kapusťačka

Postup: Suroviny1/2 menší hlávky kapustycca 1/4 kostky hovězího bujonusůlpepřlžička... zobrazit recept

RECEPTY

Ptáčci v rozletu

Postup: Hovězí plecko nakrájíme na tenké plátky, na několika místech nařízneme a... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Řepa červená

Červená řepa (latinsky beta vulgaris) je naprosto nenáročná dvouletá plodina, která netrpí škůdci ani nemocemi a nevyžaduje žádnou péči, roste téměř sama. Pokud si ji vysejeme na zahrádku, získáme oproti té kupované mnoho... zobrazit článek

PENZIONY

Penzion Farma

Nabízíme Vám ubytování v přijemně a útulně zařízených pokojích, pár kroků od...