28. 1. 2025   |   svátek má Otýlie
 

Pstruh s jablky v alobalu

Název Množství a jednotka
pstruh 4 ks
parmská šunka 4 plátky
cibule 1-2 ks
jablko 2 ks
petrželka
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Pstruhy očistíme pod tekoucí studenou vodou od slizu, případně šupin (ostrým nožem směrem od ocasu k hlavě), omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Utrhneme 4 kusy alobalu tak, aby byl každý kus asi o pět cm větší, než ryba. Každý kus alobalu uprostřed vymažeme máslem a poklademe parmskou šunkou (anglickou slaninou, schwarzwaldskou šunkou apod). Ryby zvenčí i zevnitř osolíme, opepříme, okořeníme celým kmínem, pokapeme citrónem a položíme na slaninu. K rybám přidáme na tenká kolečka nakrájenou cibuli, oloupaná a na plátky nakrájená jablka a posypeme nasekanou zelenou petrželkou (vše dáme po troškách i dovnitř ryb). Alobal pevně uzavřeme, položíme na plech a pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 180° cca 30 - 40 minut, podle velikosti ryb. Podáváme s plátkem citrónu, pečivem nebo pečenými brambory.

Tip:
Místo pstruhů lez dát i jiné ryby - mořského vlka, candáta, okouna apod, pokud je ryba větší, čas pečení bude o něco delší.
K rybám do alobalu můžeme přidat na pátky nakrájené brambory (osolit).
Ryby v alobalu můžeme také upéct na ohništi v rozžhavených uhlících (cca 20 - 30 minut, je to rychle).


 


RECEPTY

Piškotový zákusek s broskvemi

Postup: Žloutky šleháme s horkou vodou, přidáme cukr a po troškách mouku s práškem do... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí stehenní řízky s tuřínem a batáty

Postup: Kuřecí stehenní řízky omyjeme, osušíme papírovým ubrouskem, osolíme a opepříme.... zobrazit recept

RECEPTY

Pstruh v oříškové krustě

Postup: Pstruhy omyjeme, osušíme, ze všech stran osolíme a necháme odležet.Připravíme... zobrazit recept

RECEPTY

Játra na šťávě

Postup: Játra očistíme, odstraníme kanálky a nakrájíme na nudličky. Na oleji osmažíme... zobrazit recept

RECEPTY

Rajská omáčka s hovězím masem

Postup: Tahle omáčka je původně s hovězím masem, ale protože hovězí je drahé, klidně... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Pepř

Pepř je jedním z nejoblíbenějších a nejrozšířenějších koření na světě. A to nejen pro jeho výrazné a štiplavé aroma, ale i díky svým povzbuzujícím účinkům na naše tělo, které si mnozí z nás ani neuvědomují. Pepř černý je... zobrazit článek

RESTAURACE

U Strakatého koně

Ke stravování můžete využít naši stylovou nekuřáckou restauraci. Naše kuchyně...