Kuřecí stehenní řízky omyjeme, osušíme papírovým ubrouskem, osolíme a opepříme. Batáty, tuřín a cibuli oloupeme, cibuli nakrájíme na kolečka a tuřín a batáty na cca půlcentimetrové plátky. Pekáč vymažeme lehce máslem, dno poklademe kolečky cibule, na cibuli položíme kuřecí řízky (nenaklepáváme), na maso vrstvíme batáty a tuřín, každou vrstvu mírně posolíme a opepříme. Na vše nalijeme dvě šlehačky, přikryjeme poklicí a pečeme doměkka asi hodinu. Krátce před dopečením pekáč odkryjeme a deset minut dopečeme bez poklice.
Tip: Místo batátů můžeme dát úplně v klidu brambory, postup je stejný. A maso můžeme použít krůtí (prso nakrájené na silnější plátky) nebo třeba vepřové kotlety.
Křen selský (Armoracia rusticana nebo dříve Cochlearia
armoracia) je domácí prostředek se zázračnými účinky na lidskou imunitu s širokou
paletou příznivých účinků na lidský organismus. Je to vytrvalá rostlina pěstovaná pro svůj...
zobrazit článek