21. 11. 2024   |   svátek má Albert
 

Mandlové hříbečky

Název Množství a jednotka
hladká mouka 100 g
mleté mandle 100 g
máslo 120 g
moučkový cukr 50 g
rum 2 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

cukroví
Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 15 min.
Mamut :-)



Postup
Z mouky, mletých loupaných mandlí, másla, cukru a 2 lžic rumu vypracujeme vláčné hladké těsto. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme v chladu alespoň hodinku odpočinout. Na pomoučeném vále vyválíme placku o tloušťce cca 3 mm a vykrajujeme hříbečky. Upečeme při teplotě 170° asi 12 - 15 minut, až lehce zrůžoví.
Vychladlé slepujeme zavařeninou nebo máslovým krémem, kloboučky hříbků namáčíme v čokoládové polevě a nožičky potřeme bílkem a namočíme v barevném kokosu nebo v mletých mandlích.


 


RECEPTY

Slavnostní bábovka

Postup: Ve větší míse smícháme mouku, solamyl, prášek do pečiva a cukr. Přidáme sůl,... zobrazit recept

RECEPTY

Debrecínská hovězí pečeně

Postup: Na slanině v pekáčku osmahneme 2 jemně pokrájené cibule, přidáme lžíci papriky,... zobrazit recept

RECEPTY

Dušené telecí maso (Veal stew) v kedlubnách

Postup: Telecí maso nakrájíme na kostky. Ve větším kastrolu rozehřejeme olej s máslem a... zobrazit recept

RECEPTY

Zázvorky

Postup: Žloutky s jedním celým vejcem utřeme v míse spolu s cukrem - třeme aspoň 20... zobrazit recept

RECEPTY

Celerová polévka

Postup: Nastrouháme si půlku menšího celeru.Do hrnce dáme na kostky nakrájenou slaninu... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Meloun - to pravé letní osvěžení

Čas léta nám přináší sluníčko, koupání, dovolenou, pohodičku a relax. Občas i... zobrazit článek

PENZIONY

Horský hotel Sepetná

U nás je vše na dosah, máme ideální polohu uprostřed Beskyd přímo pod nejvyšší...