23. 11. 2024   |   svátek má Klement
 

Francouzské brambory

Název Množství a jednotka
brambory 1 kg
cibule 2 ks
dietní salám 150 g
sladkokyselé okurky 8 ks
vejce 6 ks
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 45 min.
Mamut :-)



Postup
2 vajíčka uvaříme natvrdo a oloupeme. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli, kyselé okurky, vajíčka a uzeninu nakrájíme na kolečka. Ohnivzdornou mísu vymažeme tukem. Na dno pekáčku rozložíme plátky brambor, osolíme, okmínujeme a vrstvíme brambory, cibuli, okurky, salám, uvařená vajíčka, poslední vrstva jsou brambory. Zalijeme vejci rozšlehanými v mléce a upečeme na 180° asi třičtvrtě hodiny.


Další fotografie
 


RECEPTY

Špecle s brokolicí v sýrové omáčce

Postup: Špecle uvaříme v osolené vodě doměkka (na 3 l vody cca 2 lžičky soli) - asi 15... zobrazit recept

RECEPTY

Zapečená brokolice s uzeným masem a sýrem

Postup: Pekáček nebo ohnivzdornou misku vymažeme máslem a pečlivě vysypeme strouhankou.... zobrazit recept

RECEPTY

Pečený pangasius na rozmarýnu

Postup: Zmraženou rybu (pangasius, treska, losos) rozmrazíme. Osolíme, okořeníme... zobrazit recept

RECEPTY

Kapusťačka

Postup: Suroviny1/2 menší hlávky kapustycca 1/4 kostky hovězího bujonusůlpepřlžička... zobrazit recept

RECEPTY

Krupicové knedlíčky

Postup: Vajíčka rozšleháme vidličkou, přidáme rozpuštěnou lžičku másla, osolíme necelou... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Česnek

     Malá, voňavá palička česneku, některými odsuzovaná pro... zobrazit článek

RESTAURACE

KORAS

Příjemná restaurace v centru Ostravy s výtečnou kuchyní a nabídkou čerstvých...