Koleno očistíme, omyjeme, dáme do dostatečného množství vroucí vody, osolíme, přidáme koření a vaříme téměř doměkka. Přidáme cibuli, růžičkovou kapustu a kořenovou zeleninu a dovaříme společně doměkka. Koleno vyjmeme, polévku přecedíme, zeleninu z polévky nakrájíme a vložíme zpět do vývaru. Polévku zjemníme mlékem s troškou rozkvedlané mouky, přidáme žloutek a ještě krátce povaříme. Zvlášť si uvaříme v osolené vodě krupky. Doba vaření krupek záleží na jejich velikosti, střední krupky se vaří cca 3/4 hod. , takže je dáme vařit zhruba v polovině vaření polévky. Kroupy podáváme v misce zvlášť a polévku posypeme nasekanou petrželovou natí.
Tip: Uvařené koleno naložíme do jakékoliv marinády, necháme přes noc odležet a druhý den upečeme. Pokud jsme nedočkaví, tak ještě tentýž den :).