22. 11. 2024   |   svátek má Cecílie
 

Čír

Název Množství a jednotka
čerstvé houby 400 g
brynza 150 g
mléko 250 ml
máslo 50 g
posekané bylinky
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: staročeská
Příprava: 05 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Houby nakrájíme na tenké plátky a v 1,2l osolené vody vaříme asi 20 minut. Pak zavaříme polévkové nudle, a když jsou měkké, přidáme brynzu rozmíchanou v mléce. Prohřejeme, polévku zjemníme máslem a ochutíme nasekaným koprem nebo pažitkou.


 


RECEPTY

Zapečená brokolice s uzeným masem a sýrem

Postup: Pekáček nebo ohnivzdornou misku vymažeme máslem a pečlivě vysypeme strouhankou.... zobrazit recept

RECEPTY

Domácí nanuk Míša

Postup: Tvaroh ušleháme se zakysanou smetanou, osladíme 2 lžícemi moučkového cukru a... zobrazit recept

RECEPTY

Škeble

Postup: Z 250 g hladké mouky, 250 g másla, 1 vejce, lžičky octa a lžičky studené vody... zobrazit recept

RECEPTY

Domácí rohlíčky

Postup: Ze 100 ml vlažného mléka, trochy mouky a droždí necháme vykynout kvásek. Do... zobrazit recept

RECEPTY

Slavnostní bábovka

Postup: Ve větší míse smícháme mouku, solamyl, prášek do pečiva a cukr. Přidáme sůl,... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Jak funguje naše tělo

Víte, že podle posledních výzkumů výskytu obezity v České republice má 35%... zobrazit článek

RESTAURACE

Jan Maria

Tradici moravské kuchyně důmyslně mixujeme s moderními trendy. S dobrým jídlem...