30. 10. 2024   |   svátek má Tadeáš
 

Špagety s houbovou omáčkou

Název Množství a jednotka
špagety 300 g
smetana ke šlehání 200 ml
mléko 100 ml
kuřecí vývar 150 ml
mleté sušené houby 1/2 lžičky
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 1
Kuchyně: italská
Příprava: 05 min.
Vaření: 25 min.
Mamut :-)



Postup

Špagety uvaříme v osolené vodě. Připravíme si bešamel – rozpustíme máslo, přidáme hladkou mouku a osmahneme lehce do růžova, zředíme studeným vývarem, přidáme mléko a šlehačku, osolíme, okořeníme houbovou směsí - používám hotovou houbovou směs z Lidlu, kde jsou kousky hříbků, bylinek a žampionů namíchané, a povaříme asi pět minut. Špagety přelijeme omáčkou a sypeme parmezánem.

Místo hotové houbové směsi můžeme použít houbové koření (2 lžičky) a sušené bylinky (petržel, tymián, pórek - 1 lžička celkem).


Další fotografie
 


RECEPTY

Nakládané okurky - nálev Pikanta Haná

Postup: Nejprve si umyjeme a vyvaříme sklenice a víčka, do kterých budeme okurky... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí stehenní řízky s batáty a dýní na víně

Postup: Batáty oloupeme, nakrájíme na silnější plátky a vsypeme na lech s vyššími... zobrazit recept

RECEPTY

Bažant na divoko

Postup: Zeleninu očistíme a nastrouháme nahrubo, případně nakrájíme na plátky. Na másle... zobrazit recept

RECEPTY

Kachní prsa na zázvoru a víně

Postup: Kachní prsa omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a kůži ostrým nožem nařízneme na... zobrazit recept

RECEPTY

Bílá zelná polévka

Postup: Hlávkové bílé zelí (půl střední hlávky nebo jednu malou celou) rozkrojíme,... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Med

Už staří Egypťané si cenili med pro své blahodárné účinky. V tzv. Smithově... zobrazit článek

RESTAURACE

Jan Maria

Tradici moravské kuchyně důmyslně mixujeme s moderními trendy. S dobrým jídlem...