24. 11. 2024   |   svátek má Emílie
 

Záhorácká štika

Název Množství a jednotka
štika 600 g
brambory 300 g
kyselé zelí 200 g
vejce 1 ks
hladká mouka 100 g
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Kuchyně: slovenská
Příprava: 40 min.
Vaření: 10 min.
Jarča



Postup
Štiku omyjeme, osušíme, nasolíme a necháme odležet.
Mezitím si nastrouháme brambory na jemno, přidáme k nim pokrájené kyselé zelí, vejce, hladkou mouku, majoránku, sůl. Zamícháme.
Porce štiky obalíme v těstíčku a smažíme na rozpáleném oleji.





 


RECEPTY

Jehněčí eintopf

Postup: Fazole namočíme den předem do studené vody a necháme přes noc. Jehněčí maso... zobrazit recept

RECEPTY

Ossobuco po milánsku

Postup: Plátky ossobuca zaprášíme moukou a ve velkém kastrolu (nebo přímo v pekáči, ve... zobrazit recept

RECEPTY

Smažené žampióny

Postup: Žampiony oloupeme, odkrojíme nožičky / ty můžeme použít do polévky/ a obalíme v... zobrazit recept

RECEPTY

Krůtí krk se sardelovou omáčkou

Postup: Krůtí krk uvaříme s kořenovou zeleninou, cibulí, novým kořením, solí a celým... zobrazit recept

RECEPTY

Mrkvová polévka s krupicovými knedlíčky

Postup: Do vývaru z brokolice (nebo jiného zeleninového vývaru) nastrouháme na hrubém... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Odměňte se kvalitní kuchyňskou výbavou

Ať už bydlíte v miniaturní garsonce či rodinné vile o třech patrech, pár věcí mají naše výsostná království společné – nechybí v nich kuchyně. Místo, kde si po ránu uvaříte povzbuzující kávičku a na oběd či večeři připravíte... zobrazit článek

ESHOPY

Gril Muurikka.cz

Gril Muurikka.cz nabízí originální finské grily Muurikka Smoker a...