30. 10. 2024   |   svátek má Tadeáš
 

Bramboráky se zelím

Název Množství a jednotka
brambory 700 g
kysané zelí 300 g
vejce 1 ks
česnek 6 stroužků
majoránka 1 lžička
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 15 min.
Mamut :-)



Postup
Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přebytečnou vodu slijeme, přidáme zelí, které jsme předtím scedili a překrájeli na menší kousky, dále přidáme vejce, prolisovaný česnek, sůl, majoránku, pepř, zaprášíme troškou mouky, dobře promícháme a na sádle smažíme placičky dozlatova.

Tip:
Pro zdravější variantu lze tefonovou pánev pouze vytřít olejem, případně placičky upéct v troubě na plechu vyloženém pečícím papírem.

Tip II:
Místo kysaného zelí je možno dát i sladkokyselé sterilizované - placky získají trošku nasládlejší a jemnější chuť.


 


RECEPTY

Amaretti sardi - sardské mandlové pečivo

Postup: Oloupané mandle, polovinu cukru a kůru z půlky očištěného menšího citrónu... zobrazit recept

RECEPTY

Cikánský guláš

Postup: Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Na oleji necháme zesklovatět na kolečka... zobrazit recept

RECEPTY

Čočkový salát

Postup: Čočku uvaříme doměkka, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.... zobrazit recept

RECEPTY

Šípkové cukroví

Postup: Z moučkového cukru, mletých loupaných mandlí, lžíce šípkové zavařeniny a dvou... zobrazit recept

RECEPTY

Maminčin jablkový závin 2

Postup: Na vál prosijeme mouku a přidáme místo prášku do pečiva prášek do perníku. ... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Jak na to?

Především si musíme určit priority. Pokud se nedokážeme vzdát svého... zobrazit článek

PENZIONY

Hotel Grůň Mosty u Jablunkova

Hotel Grůň Mosty u Jablunkova se nachází v Moravskoslezských Beskydech na úpatí...