25. 11. 2024   |   svátek má Kateřina
 

Moje langoše

Název Množství a jednotka
polohrubá mouka 1 kg
mléko 1/2 litru
zakysaná smetana 200 gramů
droždí 100 gramů
olej
Zobrazit všechny ingredience

Kuchyně: slovenská
Příprava: 45 min.
Vaření: 15 min.
Jarča



Postup
Do mísy dáme mouku, sůl, promícháme, vlažné mléko, zakysanou smetanu, kvásek, který jsme si připravili z mléka ,trošky cukru, mouky a droždí. Vypracujeme vláčné těsto . Necháme kynout na teplém místě. Po vykynutí vyvalíme na půl centimetrovou placku a vykrajujeme kulaté langoše, nebo po kouskách odebíráme a pak vyválíme. Pečeme na pánvi s olejem.
Těsto vydrží v ledničce v mikroténovém sáčku až 3 týdny.


 


RECEPTY

"Klobásky" z mletého masa

Postup: Rohlík si namočíme do 1 dl mléka.Slaninou, nakrájenou na plátky, si vyložíme... zobrazit recept

RECEPTY

Krůtí medailonky s kaštany

Postup: Krůtí nebo kuřecí maso nakrájíme na medailonky, dáme do misky a promícháme se 2... zobrazit recept

RECEPTY

Pomazánka z uzeného bůčku

Postup: Uzený bůček - pokud máme bůček s kostí a kůží, vykostíme jej a kůži odřízneme,... zobrazit recept

RECEPTY

Květáková polévka se smaženou houskou

Postup: Květák rozebereme na růžičky, popřípadě ještě pokrájíme na jemno. V hrnci na... zobrazit recept

RECEPTY

Krůtí stehno na divoko

Postup: Větší krůtí horní stehno i s kůží omyjeme, prošpikujeme proužky slaniny (nožem... zobrazit recept

SPOLEČENSKÁ ETIKETA
RESTAURACE

Dřevjanka

Nabízíme přes 64 míst k sezení, restaurace je rozdělena na kuřáckou a...