3. 4. 2025   |   svátek má Richard
 

Čočka na kyselo

Název Množství a jednotka
čočka 500 g
cibule 1 ks
sádlo 2 lžíce
hladká mouka 2 lžíce
bobkový list 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 01 h. 15 min.
Mamut :-)



Postup
Čočku uvaříme s bobkovým listem doměkka. Osolíme, opepříme, přidáme zásmažku na cibulce, povaříme pět minut a hotovou čočku dochutíme octem. Podáváme s opečeným párkem, volským okem, chlebem a kyselou okurkou.

Poznámka:
Pro zdravější variantu uvaříme vejce natvrdo a párek vynecháme :).


Další fotografie
 


RECEPTY

Chlebová polévka s uzeninou

Postup: Chléb nakrájíme nebo rozlámeme na menší kousky a rozvaříme v 1l vody nebo... zobrazit recept

RECEPTY

Jahodové tvarohové knedlíky

Postup: Tvaroh (i z vaničky) rozmícháme s vajíčkem, přidáme špetku soli, 4 lžíce dětské... zobrazit recept

RECEPTY

"Klobásky" z mletého masa

Postup: Rohlík si namočíme do 1 dl mléka.Slaninou, nakrájenou na plátky, si vyložíme... zobrazit recept

RECEPTY

Bramborový salát

Postup: Brambory uvaříme ve slupce a ještě za horka oloupeme. Nakrájíme je na na... zobrazit recept

RECEPTY

Pikantní kuřecí křidýlka

Postup: Křidýlka si omyjeme, osušíme a osolíme.Připravíme si marinádu. Do větší misky... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Jaké jsou výhody používání kávových kapslí

Kávová kapsle obsahuje přesnou dávku sypké kvalitní pražené kávy. V jedné kapsli najdeme různé množství prvotřídní namleté směsi. Tu tvoří nejčastěji stoprocentní arabika anebo určitý poměr druhů směs arabiky a robusty. Výrobci... zobrazit článek

RESTAURACE

Jan Maria

Tradici moravské kuchyně důmyslně mixujeme s moderními trendy. S dobrým jídlem...