23. 11. 2024   |   svátek má Klement
 

Hříbečky - dortíčky z lískových oříšků

Název Množství a jednotka
hladká mouka 180 g
máslo nebo Stella 150 g
mleté lískové ořechy 50 g
moučkový cukr 70 g
žloutek 2 ks
Zobrazit všechny ingredience

Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 10 min.
Mamut :-)



Postup
Ze všech přísad zpracujeme těsto (na vál navážíme všechny sypké přísady, uděláme důlek, do kterého dáme žloutky, zapracujeme zlehka nožem, aby nám netekly, přidáme změklý tuk a zpracujeme těsto). Necháme v lednici dvě hodiny odpočinout, pak vyválíme placku a vykrajujeme hříbečky. Upečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 175° asi 7-8 min. Vychladlé slepujeme kávovým, kakaovým nebo vanilkovým krémem, hlavičku hříbku zdobíme čokoládou a spodek nožky potřeme krémem a posypeme kokosem nebo cukrářskými drobnými kuličkami.


 


RECEPTY

Houbová smaženice

Postup: Na sádle osmahneme najemno nakrájenou cibulku, přidáme očištěné a nakrájené... zobrazit recept

RECEPTY

Tagliatelle s treskou v citronové omáčce

Postup: Zmrazenou tresku necháme nejprve povolit. Tagliatelle uvaříme v osolené vodě -... zobrazit recept

RECEPTY

Bramborový salát

Postup: Brambory uvaříme ve slupce a ještě za horka oloupeme. Nakrájíme je na na... zobrazit recept

RECEPTY

Zelný salát s mrkví

Postup: Půlku menšího hlávkového zelí nakrouháme, podlijeme vodou a povaříme v osolené... zobrazit recept

RECEPTY

Bešamel

Postup: Bešamel tvoří základ téměř každé smetanové omáčky. Připravíme si máslo, hladkou... zobrazit recept

MOUDRÉ RADY BABIČEK

Uskladnění...

Žloutky: zbylé žloutky dáme do porcelánového hrníčku a zalijeme lžičkou oleje. Chléb: nejlépe je uložený do chlebovky, přikrytý utěrkou. K chlebu můžeme přidat rozkrojené jablko, vydrží déle vláčný. Tvaroh: tvrdý tvaroh se... zobrazit článek

RESTAURACE

Ristorante di Valle

Restaurace je součástí Resortu Farské lúky, který se nachází v centru malebné...