3. 12. 2024   |   svátek má Svatoslav
 

Švestkový koláč s mandlemi

Název Množství a jednotka
švestky 1/2 kg
polohrubá mouka 230 g
vejce 3 ks
moučkový cukr 200 g
mleté mandle 80 g
Zobrazit všechny ingredience

moučník
Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 45 min.
Mamut :-)



Postup
Žloutky utřeme s cukrem, postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva, mléko, olej, mleté mandle a vanilkový cukr. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce jej vmícháme do těsta. Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech s vyššími okraji, poklademe vypeckovanými švestkami řeznou stranou nahoru, švestky pocukrujeme skořicovým cukrem, posypeme drobenkou a ve vyhřáté troubě na 180° upečeme asi třičtvrtě hodiny dorůžova.

Drobenka:
5 lžic hladké mouky smícháme se 2 lžícemi moučkového cukru a 50g změklého másla, rukou promícháme tak, až se bude drobit mezi prsty.


Další fotografie
 


RECEPTY

Želatinové bábovičky

Postup: Tvaroh vyšleháme s jogurtem a medem do pěny. Želatinový ztužovač za studena si... zobrazit recept

RECEPTY

Vločková polévka

Postup: Na másle opražíme za stálého míchání ovesné vločky, až začnou mírně zlátnout,... zobrazit recept

RECEPTY

Knedlík s vajíčkem

Postup: Na každou porci potřebujeme asi 3-4 plátky knedlíku. Knedlík nakrájíme na... zobrazit recept

RECEPTY

Bramborový salát

Postup: Brambory uvaříme ve slupce a ještě za horka oloupeme. Nakrájíme je na na... zobrazit recept

RECEPTY

Treska ukrytá v lilku

Postup: Lilek rozpůlíme a lžící vydlabeme, aby zůstaly okraje asi 1cm. Rajčata spaříme... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Jak funguje naše tělo

Víte, že podle posledních výzkumů výskytu obezity v České republice má 35%... zobrazit článek

RESTAURACE

Kraví hora

Hotel Kraví hora má stylovou NEKUŘÁCKOU RESTAURACI s dětským koutkem, která...