Batáty, syrovou červenou řepu a mrkev oloupeme a nakrájíme - batáty na špalíčky, mrkev na silnější kolečka, řepu nakrájíme na tenké plátky (max. 1/2 cm). Batáty a mrkev vsypeme na plech s vyššími okraji nebo do většího pekáčku. Přelijeme 2 lžícemi olivového oleje, okořeníme lžičkou tymiánu a troškou sušeného zázvoru (asi jedna zarovnaná čajová lžička), a rukama promícháme, aby olej rovnoměrně obalil zeleninu. K batátům a mrkvi přidáme nakrájenou červenou řepu, vše osolíme, ale už nemícháme, aby ostatní zelenina nechytla od řepy červenou barvu. Kuřecí stehenní řízky (případně kuřecí nebo krůtí prsa) nenaklepáváme! Jen omyjeme, osušíme papírovým ubrouskem, osolíme, lehce okořeníme grilovacím kořením, opepříme a položíme nahoru na připravenou zeleninu. Na každý plátek masa položíme neloupaný stroužek česneku. Vše podlijeme 100 ml bílého vína a hrnkem vývaru a pečeme v troubě při teplotě 180° půl hodiny. Ničím nepřikrýváme. Po půl hodině pečení otočíme plátky masa, vařečkou zlehka promíchneme zeleninu, přidáme oloupaná, na silnější plátky nakrájená jablka a na čtvrtinky nakrájenou cibuli a pečeme další půlhodinu za občasného podlití vývarem.
Guma guar, karubin, karagenan, lecitin... co si pod tím máme představit? Tak si těm "éčkům" z testovaných nanuků podíváme na zoubek. Jaká jsou éčka v testovaných nanucích:
Téměř u všech "éček" v testovaných výrobcích se
jedná...
zobrazit článek