3. 2. 2025   |   svátek má Blažej
 

Kapusťačka

polévka na oběd nebo
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 20 min.
Dana Beňaková



Postup
Suroviny

1/2 menší hlávky kapusty
cca 1/4 kostky hovězího bujonu
sůl
pepř
lžička dětské krupičky
1 celé vejce
voda

Hlávku kapusty jemně nakrouháme, dáme do hrnce, mírně osolíme a opepříme, přidáme kousek bujonové kostky, zalijeme vodou a dáme vařit.
Cca po 15ti minutách vaření přidáme lžičku dětské krupičky, kterou v hrnci rozšleháme vidličkou a necháme chvilku povařit. Poté vklepneme vajíčko (máme-li zbylé bílky, můžeme je přidat), které rovněž rozšleháme vidličkou.
Chviličku ještě povaříme a můžeme podávat.
Dobrou chuť.


Další fotografie
 


RECEPTY

Mladé fazolky se slaninou

Postup: Zelené fazolky dáme vařit do vody, kterou jsme osolili. Vaříme jen 5 minut. Pak... zobrazit recept

RECEPTY

Švestková žemlovka

Postup: Švestky umyjeme a vypeckujeme. Tvaroh zředíme kapkou mléka a smícháme s 1 lžící... zobrazit recept

RECEPTY

Uzené na medu s česnekem

Postup: Uzenou krkovičku opláchneme a osušíme. Na pánev si dáme tuk a rozehřejeme.... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí stehna na víně s tymiánem a rajčaty

Postup: Kuřecí stehna omyjeme, osolíme a jemně okořeníme tymiánem. Rajčata spaříme,... zobrazit recept

RECEPTY

Švestkový koláč s mandlemi

Postup: Žloutky utřeme s cukrem, postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do... zobrazit recept

MOUDRÉ RADY BABIČEK

Uskladnění...

Žloutky: zbylé žloutky dáme do porcelánového hrníčku a zalijeme lžičkou oleje. Chléb: nejlépe je uložený do chlebovky, přikrytý utěrkou. K chlebu můžeme přidat rozkrojené jablko, vydrží déle vláčný. Tvaroh: tvrdý tvaroh se... zobrazit článek

PENZIONY

Horský hotel Hamry

Horský hotel Hamry se nachází na okraji obce Čeladná, která je obklopena...