Hlívu ústřičnou nakrájíme na tenké proužky. V kastrůlku na lžíci oleje necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou slaninu, přidáme hlívu a orestujeme. Kuřecí stehna osolíme, okmínujeme, vložíme do pekáčku, vsypeme orestovanou hlívu, podlijeme šálkem vroucí vody a pečeme při teplotě 180 - 190° asi hodinu a čtvrt. Měkké kuře vyjmeme, do výpeku vlijeme záklechtku z mouky a kuřecího vývaru (nebo vody) a povaříme. Můžeme dochutit kouskem bujónu. Vrátíme zpět kuřecí stehna, prohřejeme a podáváme s rýží přelité houbovou omáčkou.
Tip: Můžeme použít jakékoliv hříbky nebo žampióny.
Podívejme se pravdě do očí. Kdo z nás by nechtěl být fit a v
kondici nejen fyzické, ale i psychické. Snad jen hypochondr si libuje v
bolístkách a pofňukávání – my ostatní umíme vzít své zdraví a pohodu do svých
rukou a přesně pro...
zobrazit článek