30. 10. 2024   |   svátek má Tadeáš
 

Holandské řízky

Název Množství a jednotka
mleté maso 500 g
sýr eidam cihla 30% 200 g
mléko 100 ml
sůl 1 lžička
pepř
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 15 min.
Mamut :-)



Postup
Eidamskou cihlu nastrouháme na jemném struhadle. Mleté maso (nejlepší je bůček, ale klidně vepřová plec, mleté hovězí nebo půl napůl) osolíme, přidáme mléko, pepř, nastrouhaný sýr a dobře prohněteme, nejlépe rukou. Ze směsi tvoříme placičky, které obalujeme v trojobalu a pomalu smažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem nebo okurkou.


 


RECEPTY

Kuřecí játra na víně s fenyklem a jasmínovou rýží

Postup: Kuřecí játra opláchneme, osušíme papírovou utěrkou, ostrým nožem odstraníme... zobrazit recept

RECEPTY

Ředkvičkový salát s insalatinou

Postup: Ředkev nebo ředkvičky nastrouháme nahrubo a promícháme s insalatinou. Dochutíme... zobrazit recept

RECEPTY

Szegedínský guláš s uzeným masem

Postup: Vepřovou plec a uzenou krkovičku nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme a... zobrazit recept

RECEPTY

Těstovinový salát s tuňákem

Postup: Těstoviny (nejlíp vrtulky) uvaříme v osolené vodě. V míse smícháme nakrájenou... zobrazit recept

RECEPTY

Toskánské rizoto

Postup: Do hlubší pánve dáme máslo, drobně nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Na... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Velký test nanuků

Míša tvarohový Mražený tvarohový krém s kakaovou polevou Složení: Tvaroh... zobrazit článek

PENZIONY

Hotel Singer

Citlivě a vkusně zrekonstruovaný Hotel Singer naleznete v klidné obci Ludvíkov...