3. 12. 2024   |   svátek má Svatoslav
 

Špaldoto s hříbky

Název Množství a jednotka
špaldové kroupy 250 g
sušené houby hrst
mrkev 2 ks
česnek 2 stroužky
bujón bez glutamátu 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 2
Kuchyně: staročeská
Příprava: 10 min.
Vaření: 01 h.
Mamut :-)


Zdravé, jednoduché a dobré.



Postup
Špaldové kroupy zalijeme dostatečným množstvím studené vody, přidáme hrst sušených hříbků a vaříme do změknutí - asi hodinu. Jakmile jsou kroupy poloměkké, přidáme dvě na kostičky nakrájené mrkve, bujón bez glutamátu a vaříme doměkka. Ke konci dochutíme solí, přidáme utřený česnek, lžičku olivového oleje a okořeníme pepřem.


Další fotografie
 


RECEPTY

Pirohy s houbami a zelím

Postup: Na vál prosejeme mouku, přidáme olej, vodu a špetku soli. Zpracujeme těsto,... zobrazit recept

RECEPTY

Jahodový koláč

Postup: Z hladké mouky, 140g moučkového cukru, 170g másla, tří žloutků a špetky... zobrazit recept

RECEPTY

Zázvorový čaj s citrónem

Postup: Zázvor oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, bio citróny omyjeme, nakrájíme i s... zobrazit recept

RECEPTY

Indická cizrnová polévka

Postup: V hrnci na olivovém oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme utřený... zobrazit recept

RECEPTY

Dýňovo-meruňkový koláč

Postup: Křehké těsto:Na vále smícháme mouku, 140g moučkového cukru, citronovou kůru a... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Pepř

Pepř je jedním z nejoblíbenějších a nejrozšířenějších koření na světě. A to nejen pro jeho výrazné a štiplavé aroma, ale i díky svým povzbuzujícím účinkům na naše tělo, které si mnozí z nás ani neuvědomují. Pepř černý je... zobrazit článek

RESTAURACE

Výtopna

vítáme Vás v jedné z pěti restaurací v síti Výtopna. Jedná se o originální...