Jahody očistíme, rozmixujeme, přidáme 2 vrchovaté lžíce cukru, tvaroh, půl kelímku šlehačky a společně ušleháme elektrickým šlehačem (asi tři minuty). Krém nalijeme do tvořítek, formiček nebo kelímků a dáme zmrazit. Pokud chceme Mrože i s čokoládovou polevou, musíme počkat až nanuky zmrznou (a je třeba do nich během mražení zapíchnout dřívko). Rozpustíme čokoládu na vaření, do které přidáme cca 25g ztuženého tuku, zmrazené nanuky vyjmeme, ponoříme do rozpuštěné, trochu prochladlé čokolády a okamžitě dáme znovu zamrazit.
Rozmarýn
(rozmarýna lékařská, latinsky rosmarinus officinalis) je stálezelená keřovitá rostlina, dorůstající až do 2 metrů. Má velmi příjemnou, pronikavou vůni
i pěkné, z čeledi hluchavkovitých snad nejkrásnější ...
zobrazit článek