Jogurty smícháme se zakysanou smetanou, lžící moučkového cukru a s ušlehanou šlehačkou. Směs rozdělíme do dvou misek, jednu polovinu necháme bílou, do druhé přidáme 1 - 2 lžíce meruňkové marmelády a promícháme. Do pohárů vrstvíme piškoty - bílá jogurtová směs - 2 lžičky meruňkové marmelády - jogurtová meruňková směs. Povrch můžeme posypat pokrájenými čerstvými meruňkami. V lednici necháme vychladit alespoň tři hodiny.
Tip: Na tenhle dezert můžeme použít i pěnu sesbíranou při přípravě marmelády - ať už meruňkovou, nebo jinou :-). Lze použít i rozmixovaný kompot bez šťávy, nebo rozmixované čerstvé ovoce (jahody, maliny, borůvky, ostružiny ap.).
Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších
vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém
Řecku ji používali též k...
zobrazit článek