23. 11. 2024   |   svátek má Klement
 

Jogurtový dezert s meruňkami

Název Množství a jednotka
jogurt bílý (3.5% tuku) 300 g
zakysaná smetana 200 g
smetana ke šlehání 1 ks
džem meruňkový
moučkový cukr
Zobrazit všechny ingredience

moučník
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 05 min.
Mamut :-)



Postup
Jogurty smícháme se zakysanou smetanou, lžící moučkového cukru a s ušlehanou šlehačkou. Směs rozdělíme do dvou misek, jednu polovinu necháme bílou, do druhé přidáme 1 - 2 lžíce meruňkové marmelády a promícháme. Do pohárů vrstvíme piškoty - bílá jogurtová směs - 2 lžičky meruňkové marmelády - jogurtová meruňková směs. Povrch můžeme posypat pokrájenými čerstvými meruňkami. V lednici necháme vychladit alespoň tři hodiny.

Tip:
Na tenhle dezert můžeme použít i pěnu sesbíranou při přípravě marmelády - ať už meruňkovou, nebo jinou :-).
Lze použít i rozmixovaný kompot bez šťávy, nebo rozmixované čerstvé ovoce (jahody, maliny, borůvky, ostružiny ap.).


 


RECEPTY

Polévka ze zelených fazolek

Postup: Fazolky i s nálevem dáme do hrnce, přidáme brambory nakrájené na kostičky,... zobrazit recept

RECEPTY

Kachna na pomerančích

Postup: Kachnu nasolíme zevnitř i zvenčí, posypeme kmínem a upečeme. Peču kachnu přes... zobrazit recept

RECEPTY

Bílé dušené zelí

Postup: Bílé hlávkové zelí nakrouháme nebo nakrájíme na tenké nudličky, které ještě... zobrazit recept

RECEPTY

Slovenská cibulová polévka

Postup: Cibuli nakrájíme na proužky. Do hrnce dáme máslo a na něm cibuli dozlatova... zobrazit recept

RECEPTY

Rebarborový koláč s tvarohem

Postup: Rebarboru očistíme, odkrojíme konce, oloupeme a nakrájíme na asi centimetrové... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

RESTAURACE

Staré časy

Stylová restaurace, která nabízí valašské speciality, steaky na grilu, domácí...